NEKDAV

Görüş, öneri, temenni ve isteklerinizi bize iletiniz

Mekke’den Canlı Yayın

Niyaziye Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı

Haber Detay

08.09.2013 Tarihli Haber - 2013 RAMAZAN UMRESİNDEN MUTLU ŞEKİLDE DÖNÜLDÜ

Vakfımızın organize ettiği Emin Hocamız ile birlikte 08 Temmuz 2013 tarihinde gidilen bu seneki Ramazan Umresinden 08 Ağustos 2013 tarihinde herhangi bir problem çıkmadan gayet rahat şekilde dönüldü. Gidişteki Umre, Tanim, Curana ve Hudeybiye’den yapılan umrelerin dışında her gün sabah namazından önce ve ikindi namazından sonraları grup halinde toplu olarak tavaflar yapıldı. Sağlık durumu iyi olanlar ve gücü yetenler de kendileri istedikleri kadar umreler ve tavaflar yaptılar.

Ramazan-ı Şerifin yirminci günü Medine-i Münevvere’ye gelindi. Teravih namazlarından sonra, Ravza-i Mutahhara avlusunda ikramlarda bulunuldu, ibadet ve dualar yapıldı. Bu da ayrı bir güzellik idi. Ravza-i Mutahhara’da geceleri teheccüd namazı kılındı. Sabahları Cibril köşesinde toplanılarak Hocamızın konuşmaları dinlenildi ve dualar yapıldıktan sonra Cennet-ül Bâki önüne gidilerek yine dualar yapıldı. 03 Ağustos Cumartesi günü de bir umre sevabı alabilmek için Kuba Mescidinde namaz kılındı ve Medine-i Münevvere’deki diğer ziyaret yerleri gezilerek buralarda da dualar yapıldı ve namaz kılındı.

Vakfımızca Cennet-ül Bâki duvarı dibinde açılan iftar sofraları ise çok bereketli ve çok feyizli idi.

Umreye katılanlara manevi değeri oldukça yüksek hediyeler ve tespihler hediye edildi. Bayram Namazından sonra Ravza’nın avlusunda bayramlaşma merasimi yapıldı ve geceleyin de Türkiye’ye dönüldü.

Mekke ve Medine’deki kaldığımız otellerin yakınlığından ve kalitesinden memnun kalındı.

Yüce Rabbimizden, Hocamıza sağlıklı ve hayırlı uzun ömür vermesini ve hepimizi daha nice böyle güzel umrelerde tekrar tekrar buluşturmasını niyâz ediyoruz.

Bu site ve her türlü kullanım hakkı Niyaziye Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı'na aittir. Tüm hakları saklıdır. Sitedeki bilgiler, içerikler ve görseller yazılı izin olmadan kullanılamaz, kopyalanamaz, yayınlanamaz ve başka bir forma sokulamaz. Niyaziye Vakfı internet sitesinde yer alan bütün bilgileri ve görsel unsurları önceden bildirimde bulunmadan değiştirme hakkını saklı tutar.

Sayfa Başına Git

Tasarım: BeRoL