NEKDAV

Görüş, öneri, temenni ve isteklerinizi bize iletiniz

Mekke’den Canlı Yayın

Niyaziye Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı

Haber Detay

30.07.2014 Tarihli Haber - 2014 Yılı Tam Ramazan Umresinden Dönüldü

Vakfımızın organizesi ile 26 Haziran 2014 Perşembe günü Emin Hocamız ile birlikte gidilen Ramazan Umresinden 29 Temmuz 2014 Salı günü dönüldü.

2014 Bahar Umre ProgramıMekke’ye ulaşılınca tamamlanan ilk umreden sonra, 30 Haziran Pazartesi günü Tanim’den ikinci, 07 Temmuz Pazaresi günü Curana’dan üçüncü ve 13 Temmuz Cumartesi günü de Hudeybiye’den dördüncü defa umre yapıldı. 03 Temmuz Perşembe günü de Mekke-i Mükerreme’deki ziyaret yerleri ziyaret edilerek buralarda da dualar ve ibadetler yapıldı. Umrelerin dışında her gün Sabah Namazından önce ve İkindi Namazından sonra toplu halde tavaflar yapıldı.

Arzu edenler 05 Temmuz Cumartesi günü ilk vahyin geldiği Nur Dağındaki mağaraya ve 09 Temmuz Çarşamba günü de Peygamber Efendimizin saklandığı Sevr Dağındaki mağaraya götürüldüler ve buralarda da grup olarak dualar ve ibadetler yapıldı.

Ramazan-ı Şerifin yirminci günü olan 18 Temmuz sabahı Medine-i Münevvere’ye hareket edildi. Teravih Namazlarından sonra Ravza-i Mutahhara avlusunda ikramlarda bulunulduktan sonra tesbih namazları kılındı, ibadet ve dualar yapıldı. Bu da ayrı bir güzellik idi.

Ravza-i Mutahhara’da geceleri iki saat kadar süren onar rekat teheccüd namazı kılındı. Sabah Namazlarından sonra Cibril Köşesinde toplanılıp Hocamızın konuşmaları dinlenildi ve dualar yapıldıktan sonra Cennet-ül Bâki önüne gidilerek yine dualar yapıldı. 19 Temmuz Cumartesi günü de bir umre sevabı alabilmek için Kuba Mescidinde namaz kılındı ve Medine-i Münevvere’deki diğer ziyaret yerleri gezilerek buralarda da dualar yapıldı ve namaz kılındı.

Vakfımızca, Cennet-ül Bâki duvarı dibinde açılan iftar sofraları çok feyizli ve çok bereketli idi. Bayram Namazından sonra Ravza’nın avlusunda bayramlaşma merasimi yapıldı ve 29 Temmuz Salı günü de Medine Havaalanından Türkiye’ye dönüldü.

Yüce Rabbimizden Hocamıza sağlıklı, hayırlı uzun ömür vermesini ve hepimizi tekrar tekrar böyle güzel umrelerde buluşturmasını niyâz ediyoruz. Duâlarınızda unutulmaması dileği ile ... Allah’a emanet olunuz. Yüce Rabbim yâr ve yardımcınız olsun.

Bu site ve her türlü kullanım hakkı Niyaziye Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı'na aittir. Tüm hakları saklıdır. Sitedeki bilgiler, içerikler ve görseller yazılı izin olmadan kullanılamaz, kopyalanamaz, yayınlanamaz ve başka bir forma sokulamaz. Niyaziye Vakfı internet sitesinde yer alan bütün bilgileri ve görsel unsurları önceden bildirimde bulunmadan değiştirme hakkını saklı tutar.

Sayfa Başına Git

Tasarım: BeRoL